Home

Achtergrond 1 reactie

Jaar van de aardappel

Begin van de week had ik nog de verkeerde schimmel te pakken, maar inmiddels begint mijn zoektocht naar zoveel mogelijk informatie over aardappelen zijn vruchten af te werpen. Wist u dat 2008 het internationale jaar van de aardappel is? Nou ik niet! De wereldvoedselorganisatie FAO wil aandacht vragen voor de belangrijke plaats die de productie van aardappelen inneemt op de wereldmarkt. Daarnaast grijpen ze deze kans aan om de agrisector in het algemeen onder de aandacht te brengen, specifiek in relatie tot global issues, armoede en honger. Waarschijnlijk horen we in 2008 nog veel meer over de aardappel!

De laatste paar dagen heb ik vele uurtjes gespendeerd achter de computer. De eerste twee opdrachten waren nog goed te beantwoorden met informatie gevonden via Google of in de online encyclopedie Wikipedia. De opdracht van vandaag vroeg meer creativiteit en inspanning. Ik heb wat interessante lijntjes uitgelegd via United Potato Growers of America en de United States Potato Board. En het resultaat kunnen jullie lezen in mijn antwoord op opdracht 3!

Foto

Eén reactie

  • no-profile-image

    cees

    goed bezig Hanneke. Lust je binnenkort natuurlijk ook een gewone aardappel uit mijn tuin???

Of registreer je om te kunnen reageren.