Home

Achtergrond 202 x bekeken

Inwoners grote landen voor referendum EU-verdrag

Een duidelijke meerderheid van de inwoners van vijf grote landen in Europa wil een referendum over het Hervormingsverdrag van de Europese Unie, waarover donderdag tijdens een EU-top in Lissabon wordt gesproken.

Dat blijkt uit een peiling onder ruim 5000 volwassenen in Groot-Brittannië, Frankrijk, Italië, Duitsland en Spanje. De Britse zakenkrant Financial Times meldt donderdag dat 76 procent van de Duitsers, 72 procent van de Italianen, 65 procent van de Spanjaarden en 63 procent van de Fransen een volksraadpleging over het Hervormingsverdrag van de EU wil.

Van de ondervraagden heeft 38 procent positieve verwachtingen van het verdrag en voorspelt 23 procent negatieve gevolgen. De anderen weten niet wat ze van het verdrag moeten verwachten of denken dat het geen impact heeft.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.