Home

Achtergrond 550 x bekeken 2 reacties

Inkuilen en koeien kijken

Vandaag gaat de laatste mais in de kuil. Niet gewoon gehakseld, maar gemalen als CCM. We kuilen ongeveer 9 hectare in als CCM. Dat is interessanter dan snijmais om een aantal redenen. Ten eerste hebben we hier genoeg grond. We werken al met een voermengwagen en CCM kan dan makkelijk krachtvoer of bijproducten vervangen. Die zijn de laatste tijd schandalig duur geworden. We zijn wel benieuwd naar de kwaliteit van de CCM, maar die zullen we pas over een paar weken weten.

We gaan morgen een gezellig dagje weg. Dat is een van de voordelen van het ‘eigen baas’ zijn, dat je dat zomaar kunt. We gaan naar de open dag van Alta in Feerwerd. Daar is een open dag op de Koepon bedrijven en zijn dochters te zien van Alta-stieren. Zulke dagen zijn echt altijd ontzettend leuk en gezellig. Genieten van mooie koeien, in een mooie omgeving met veel bekenden en interessante lezingen.
Het is ook altijd leerzaam om bij iemand anders in de stal te kijken. Hoe zijn de boxen, wat voeren ze, hoe is het management, hoe zien de koeien eruit, wat doen ze anders dan wij en waarom? Ik heb er enorm veel zin in!

Verder wil ik iedereen hartstikke bedanken voor het stemmen, voor de leuke en enthousiaste, spontane reacties via de site van Boerderij en mijn eigen mail en gezellige telefoontjes. Echt wel overweldigend allemaal. Ik hoop dat ik nog 7 weken langer op jullie steun en hulp kan rekenen. Echt iets om naar uit te kijken. Super bedankt!

Foto

Laatste reacties

 • no-profile-image

  John en Mieke

  Hé dag lieve echte boerin,

  Dat doe je goed. Succes met deze uitdaging en vanuit Veghel gaan wij het elke week volgen!!!!!
  Ook heel veel groeten aan Robert en je ouders!

  John en Mieke

 • no-profile-image

  therese

  hoi Ellen

  het gaat goed bij jullie ik heb het gezien op de web video erg veel succes met de vragen en uitdagingen die je voor je voeten krijgt.
  Doe ook je vader en moeder de groeten van mij.

  groetjes Therese

Of registreer je om te kunnen reageren.