Home

Achtergrond

Inkomenssteun met 1 procent gekort

Minder Veerman van Landbouw heeft de besloten de boeren 1 procent te korten op hun inkomenssteun. Hij doet dit omdat meer boeren aanspraak hebben gemaakt op de zogenaamde toeslagrechten uit de nationale reserve.

De Europese Unie heeft jaarlijks een maximumbedrag beschikbaar voor alle boeren. Op de eerste betaling in december is 5 procent ingehouden om te voorkomen dat er teruggevorderd zou worden. Deze boeren ontvangen binnenkort de resterende 4 procent.

Vorig jaar is voor het eerst in Nederland het nieuwe Europese systeem van landbouwsubsidies ingegaan. Geen steun meer voor geproduceerde landbouwproducten maar steun voor het bedrijf. Het bedrijf moet dan wel voldoen aan maatschappelijke randvoorwaarden op het vlak van natuur, milieu en dierenwelzijn.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.