Home

Achtergrond 245 x bekeken

India en Nederland gaan samenwerken in landbouw

Nederland en India gaan op verschillende terreinen nauwer samenwerken.

Met name op landbouwgebied kan samenwerking voordelig zijn, aldus minister van buitenlandse zaken Maxime Verhagen (CDA) in The Times of India.

De Indiase krant interviewde Verhagen als voorschot op het staatsbezoek van Koningin Beatrix op 24 oktober en een handelsmissie in november. Verhagen: “In het afgelopen decennium hebben India en Nederland hun economische banden en samenwerking verdiept en versterkt. Nederland biedt technologie van wereldklasse op het gebied van landbouw en de agro-industrie, de infrastructuur en logistiek.”

Volgens beleidsmaker Loes Klappe-Linsen van het ministerie van economische zaken onderzoeken Nederlandse bedrijven momenteel mogelijke investeringen in zaden, voedselverwerking en koelopslag.

Nederland geldt als de op 2 na grootste investeerder in India. Vorig jaar bereikte de handel tussen de twee landen met 2,7 miljard euro een nieuw record. Nederlandse investeringen in India maken 12 procent uit van het totaal. Voor Nederlandse bedrijven is met name de IT-sector interessant, maar ook de financiële dienstverlening.

Of registreer je om te kunnen reageren.