Home

Achtergrond 212 x bekeken

Imago pluimveesector slechter

Het imago van de Nederlandse pluimveesector lijkt te verslechteren.

Burgers blijken weinig op de hoogte te zijn productiemethoden in de sector, maar hebben wel een negatief beeld over de kwaliteitsaspecten en het dierenwelzijn. Dat blijkt uit onderzoek, dat het Productschap Pluimvee en Eieren (PPE) onder de Nederlandse bevolking liet uitvoeren door het bureau Motivaction.

Burgers hebben volgens het PPE vooral misvattingen over onderwerpen als toegevoegd water aan pluimveevlees en de houderij in zijn algemeenheid. De betrokkenheid bij dierenwelzijn is groot, maar men geeft aan daar niet naar te handelen. Er is behoefte aan snelle, makkelijke en toegankelijke informatie, met name over voedselveiligheid. Het PPE gebruikt de resultaten van het onderzoek om zijn promotieactiviteiten te optimaliseren.

Of registreer je om te kunnen reageren.