Home

Achtergrond 192 x bekeken 1 reactie

Horti Fair krijgt cijfer 7,7 van beursbezoeker

De International Horti Fair in Amsterdam RAI trok dit jaar 46.846 bezoekers uit 108 landen. Zij waardeerden de beurs met het rapportcijfer 7,7.

Volgens Horti Fair-directeur Wim van der Loo wordt hiermee de solide positie van de vakbeurs ruimschoots bevestigd.

Het bezoekersaantal ligt hiermee wel met 3.000 bezoekers lager dan in 2006 toen er nog 49.837 mensen kwamen. Volgens de organisatie haalde de beurs een hoger punt dan de 7,4 vorig jaar door de aangescherpte segmentering, vervroegde openingsperiode en grotere aandacht voor innovaties en kennisuitwisseling.

Ruim 80 procent van de bezoekers gaf tijdens de afgelopen Horti Fair al aan, de vakbeurs in 2008 ook te zullen bezoeken. Dit blijkt uit de voorlopige resultaten van het bezoekersonderzoek. Ruim een kwart van de bezoekers kwam naar de Horti Fair met concrete aankoopplannen en heeft ook daadwerkelijk een offerte aangevraagd of een concrete aankoop gedaan.

"De vervroeging van november naar oktober heeft goed uitgepakt", concludeert Van der Loo. Volgens hem zijn er ook goede zaken gedaan met name in de segmenten techniek, toelevering en handel/diensten. De organisatie merkte een hogere opkomst dan in 2006 bij de informatieve bijeenkomsten zoals breakfastbriefings en inloopseminars.

Van der Loo signaleert wel dat er in de week van de Horti Fair in de sierteeltsector een wildgroei dreigt te ontstaan met evenementen die profiteren van de aantrekkingskracht van de vakbeurs zonder eraan bij te dragen als participant. "Daarom lanceren we volgend jaar aanvullende activiteiten om de Horti Fair nog aantrekkelijker te maken voor de complete glastuinbouw.

Horti Fair 2008 wordt gehouden van dinsdag 14 tot en met vrijdag 17 oktober in Amsterdam RAI.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    Coen van Berkel

    Verkeerde conclusie,

    Hoe kun je met 3000 bezoekers minder, tevreden zijn? Als men de beurs aantrekkelijker gemaakt heeft en dan minder bezoekers dan is dit toch het tegendeel, maak de toegansprijzen goedkoper, regel het vervoer beter, maak de standhoudersprijzen goedkoper en wees niet zo aregant, en zorg dat de sfeer terugkeert.

Of registreer je om te kunnen reageren.