Home

Achtergrond

Honger bedreigt half miljoen mensen in Malawi

Honger als gevolg van droogte bedreigt meer dan een half miljoen mensen in het Zuid-Afrikaanse Malawi. Dit liet zaterdag het Wereldvoedselprogramma van de Verenigde Naties weten (WFP).

Het gaat om vier van de 27 districten in het arme en dichtbevolkte land van dertien miljoen inwoners.

De nieuwe dreiging komt na een bijzonder goede oogst in 2006. Het land produceerde toen dankzij uitbundige regenval en meer gebruik van kunstmest 2,2 miljoen ton maïs terwijl het zelf twee miljoen ton nodig heeft. Het was voor het eerst in lange tijd dat Malawi zelfvoorzienend was met zijn voedsel. Maar dit jaar is de oogst door droogte weer ontoereikend. Het heeft voedselhulp nodig om het oogstseizoen van 2008 te halen volgens het WFP.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.