Home

Achtergrond

Hogere winst voor Wessanen

Voedingsmiddelenbedrijf Wessanen, bekend van Beckers (snacks) en Zonnatura (gezonde voeding), heeft in het derde kwartaal een omzet geboekt van 387,9 miljoen euro.

De nettowinst kwam uit op 9,9 miljoen euro. De resultaten liggen hoger dan analisten hadden verwacht. Zij waren uitgegaan van een omzet van 379,3 miljoen euro en een nettowinst van 8,3 miljoen euro.

De omzet van de Amerikaanse tak, Tree of Life, groeide met 8,6 procent naar 322,8 miljoen dollar. Analisten waren met name benieuwd of de Amerikaanse divisie van Wessanen verbetering zou laten zien. De op 1 augustus afgeronde aankoop van een fabrikant van fruitdranken droeg bij aan de groei, aldus het bedrijf vandaag bij de bekendmaking van de cijfers.

Het bedrijf verwacht in 2007 de streefniveaus voor een omzetgroei van 5-7 procent te halen voor alle divisies. "Aan het eind van dit jaar zullen wij ons buigen over de doelstellingen voor 2008'', aldus bestuursvoorzitter Ad Veenhof.

Veenhof zei de resultaten van het vierde kwartaal te willen afwachten, voor het bedrijf overweegt de omzetdoelstellingen te wijzigen. "Als het in de trend is met het derde kwartaal, zullen wij zeker de targets verhogen.''

Veenhof zei verder dat Wessanen op dit moment druk bezig is om nieuwe contracten binnen te slepen. De topman verwacht deze contracten aan het einde van dit jaar, dan wel aan het begin van volgend jaar te hebben. "Als retailer zou je een idioot zijn als je voor de topdrukte van het jaar zou veranderen van een distributeur. Dat is ook niet logisch. Maar we zijn er druk mee bezig.''

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.