Home

Achtergrond

Hogere bezetting kuikens onder bijzondere omstandigheden

Met de nieuwe Europese welzijnsrichtlijn voor vleeskuikens, die op 1 juli 2010 ingaat, is het mogelijk om toch een hogere bezettingsgraad te hanteren bij een hogere uitval.

Diehogere uitval moet dan wel een gevolg zijn van bijzondere omstandigheden. Wat voor omstandigheden dit zijn blijft nog onduidelijk. Dat blijkt uit een bijeenkomst van het Productschap Pluimvee en Eieren, het ministerie van landbouw en de Dierenbescherming.

Vleeskuikenhouders mogen een bezetting van 42 kilo per vierkante meter hanteren als het uitvalspercentage van hun dieren gedurende zeven ronden onder 1 + 0,06 x het aantal productiedagen ligt volgens de Europese welzijnsrichtlijn voor vleeskuikens. Bij een hogere uitval mogen zij die bezetting alleen hanteren onder buitengewone omstandigheden of onmacht.

Of registreer je om te kunnen reageren.