Home

Achtergrond 197 x bekeken

Hobbel geïntegreerde spintbestrijding hoog voor rozentelers

Rozentelers moeten naar eigen zeggen een flinke hobbel nemen als zij spint geïntegreerd gaan bestrijden.

Dat bleek vorige week tijdens een voorlichtingsbijeenkomst van LTO Groeiservice. Met natuurlijke vijanden de plagen bestrijden is een goed alternatief, was de algemene conclusie aan het einde van de voorlichtingsbijeenkomst gehouden bij Olij Roses in De Kwakel. Maar de acht rozentelers die hun ervaringen hierover deelden met de zaal gaven wel aan dat de hobbel die genomen moest worden tegen spint soms wel erg hoog was.

Dankzij de kennis van de toeleveranciers en andere betrokkenen en het doorzettingsvermogen van de telers zelf slaagden zij erin om een of meerdere jaren met natuurlijke vijanden te werken. Wel waarschuwden zij dat geen jaar hetzelfde is, en dat de geïntegreerde teelt per bedrijf verschilt. Daarnaast spelen de cultivar en de leeftijd van het gewas mee in het maken van keuzes.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.