Home

Achtergrond 396 x bekeken

Hobaho: juridische stappen tegen ex-directeur

Hobaho onderneemt juridische stappen tegen drie voormalige medewerkers die het bedrijf Fa-certe willen opzetten.

Dat heeft directeur ad-interim Tom Smakman van Hobaho vandaag verklaard. Smakman stelt dat de oud-medewerkers het concurrentiebeding overtreden dat met hen is afgesproken toen zij het bedrijf verlieten.

Algemeen directeur Jaap Blauw nam ontslag nadat begin augustus bekend werd dat aandeelhouder Bloemenveiling Aalsmeer dochterbedrijf Hobaho wilde verkopen aan concurrent CNB. De andere twee voormalige MT-leden die met Fa-certe zijn begonnen, communicatiemanager Liesbeth Gort en IT-manager Michel Persoon, vertrokken eerder dit jaar al bij Hobaho om voor zichzelf te beginnen. Overigens werd woensdag bekend dat CNB afziet van de overname van Hobaho.

Maandag werd bekend dat oud-directeur Jaap Blauw van Hobaho met een eigen dienstverlenend bedrijf wil starten, dat zich richt de financiële en administratieve afhandeling van transacties in bloembollen en vaste planten.

De doelgroep van Fa-certe zijn kwekers, exporteurs, veredelaars en broeiers. Ook biedt het in Hillegom gevestigde bedrijf haar diensten aan zelfstandige commissionairs aan. Wanneer Fa-certe officieel van start gaat, zou binnen enkele weken bekend worden gemaakt.
Fa-certe wilde vandaag niet reageren op de juridische stappen door Hobaho.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.