Home

Achtergrond 192 x bekeken 1 reactie

Het belang van veehouders

Op zich is het prima dat de Nederlandse Melkveehouders Vakbond onderzoek laat verrichten als haar leden daar om vragen. Dat is een belangenbehartiger aan zijn stand verplicht.

Anders wordt het, wanneer veehouders op het verkeerde been worden gezet. Daar lijkt het op in de kwestie van de beursdagen van Friesland Foods.
Het bestuur van de zuivelcoöperatie heeft enkele beursdagen geschrapt hangende de discussie die de leden vanaf volgende week op afdelingsvergaderingen voeren over de verdeling van het resultaat van de onderneming. Daarbij kan beursgevoelige informatie op tafel komen, die niet voor iedereen tegelijkertijd beschikbaar is. Reden voor Friesland Foods om conform de beursregels de handel in cerfiticaten voorlopig stop te zetten. De advocaat die op verzoek van de vakbond naar de kwestie heeft gekeken, vindt dat onrechtmatig. De juiste procedure zou niet gevolgd zijn.
Cruciaal in de discussie zijn echter de woorden in beginsel. In beginsel organiseert Friesland Foods namelijk eenmaal per twee maanden een beursdag. In beginsel betekent dat er vanaf geweken kan worden.
Toch meent de advocaat dat de veehouders gedupeerd kunnen worden als de beurskoers na hervatting daalt. Veehouders krijgen daarom het advies voorbereidingen te treffen voor een schadeclaim. Dat lijkt niet in het belang van de melkveehouders; het riekt naar eigen belang.

Agrarisch Dagblad

Eén reactie

 • no-profile-image

  rene

  wat een onzin stukje is dit ,..
  Klasse dat de nmv dit doet
  de nmv steekt zijn nek uit voor de melkveehouders en controleert de stappen van cooperaties en particulire fabrieken om dat er steeds meer gedreigd word met opzegtermijnen boetes bij opzeggen of statutenwijziging en nu weer stopzetten beursdagen
  De veehouders die opgezegt hebben word zo de kans ontnomen om hun hun geld te verzilveren omdat de beursdagen tot na nieuwe jaar zijn uitgesteld
  Dan leveren ze geen melk meer en dat is dan het probleem

Of registreer je om te kunnen reageren.