Home

Achtergrond

Herstel Tate & Lyle na overnamespeculatie

Speculatie op een mogelijke overname heeft de beurskoers van het Britse suiker- en zoetstoffenconcern Tate & Lyle deze week flink doen herstellen.

Hoewel de meeste voedingsconcerns deze week in waarde daalden op de beurs, rolde er voor Tate & Lyle een winst uit van meer dan 8 procent.

Tegenvallende resultaten in de suikerdivisie en hogere grondstofkosten voor Europese mais noopten Tate & Lyle vorige week om voor de derde keer dit jaar een winstwaarschuwing de deur uit te doen. Daarop volgde een verkoopgolf in aandelen van dit concern op de Londense beurs en dat resulteerde in een koersdaling van meer dan 28 procent in een week tijd.

De koersval voedde de speculatie dat het Britse concern rijp is voor een overname. Als gevolg daarvan herstelde de koers afgelopen maandag met 9,4 procent.

Het Amerikaanse agriconcern Bunge laat een totaal ander beeld zien. De koers daalde deze week nadat de beurswaarde van het concern zijn hoogste niveau bereikte sinds de beursgang in augustus 2001. Ondanks de daling deze week heeft Bunge dit jaar een koerswinst geboekt van meer dan 41 procent.

Of registreer je om te kunnen reageren.