Home

Achtergrond 6 reacties

Hellup !!!!

Wat een opdracht deze week! Een varkenshouder en kennis van aardappelen? Nou, mijn kennis over aardappelen reikt niet verder dan het rek in de supermarkt. En schimmels, tja dat maakt het allemaal niet makkelijker. Dus deze week begin ik met een noodkreet: wie kan mij meer vertellen over Phytophthora, oösporen en spuitschema’s?

Foto

Laatste reacties

 • no-profile-image

  corry

  Tja Hanneke je hebt gelijk. Het is een bedrijfsspecifieke vraag wat moeten al die veehouders daar nu mee.
  Bedrijfsopvolging, strategie,visie, aansprakelijkheid,regel en wetgeving,financieën.familie kwesties, enz enz er zijn genoeg algemene kennis vragen die de sectoren overstijgen.
  Een week met rot vragen dus, maar een goed ondernemer weet overal raad op dus kop op en oplossen die zaken!!!

 • no-profile-image

  René

  Hanneke, ik geloof dat je de verkeerde schimmels te pakken hebt.

  Als varkensboer vraag ik de voervoorlichter, de DLV of de mensen van Sterksel als ik iets niet weet. Waarschijnlijk weten Agrifirm en de CHV ook wel wat van de aardappelteelt. En in de akkerbouw zijn vast wel net zulke praktijkcentra en proefboerderijen.

 • no-profile-image

  Wendy

  Hoi Hanneke,

  Ik ben de zus van Angelique, en laat ik nou net op op een schimmellab werken.

  Kijk even op de website www.cbs.knaw.nl daar vind je de naam Arthur de Cock en dat is onze Phytophthora specialist. Je kunt hem gerust bellen met al je vragen.

  Ik denk tot zondag bij jeroen zn verjaardag.

  Groetjes Wendy

 • no-profile-image

  Henny

  Hoi Hanneke. Ik heb er alle vertrouwen in dat je er net als met vragen die in de varkenshouderij leven, wel aan uit komt. Ik kan je niet veel verder helpen als collega varkensboer. Van phytophtora weet ik alleen dat de weersomstandigheden (warm,vochtig) vrij bepalend zijn voor het optreden van de schimmel. Het belangrijkste van aardappelen voor een varkenshouder is toch dat je ze lekker vind denk ik. Veel succes met je opdrachten en de groeten van een stageboer.

 • no-profile-image

  Ronnie

  Tip; bel MeteoManagement te Maarssen.

 • no-profile-image

  Geertjan van Groenland

  Hanneke, eerste reactie, maak je niet echt druk. Interesse tonen voor je collega's is natuurlijk niet verkeerd maar je hoeft de kennis niet zelf in huis te hebben. Dus: neem contact op met degen die wel weten hoe het zit en dan weet je van zelf of en he je moet reageren. Eeen kwestie van gebruik maken van eht netwerk.

  mvg

  GJ

Laad alle reacties (2)

Of registreer je om te kunnen reageren.