Home

Achtergrond 1 reactie

Handhaving bierkeet

De Voedsel en Warenautoriteit heeft te weinig mensen en naar eigen zeggen wettelijke mogelijkheden om illegale bierketens op het platteland aan te pakken. Dat is, zeker gezien de opmars van die gelegenheden, een zeer kwalijke zaak.

Agrarisch Dagblad

Eén reactie

  • no-profile-image

    Han van Riel

    Kunnen we een Bierkeet wel onder het hoofdstuk Horaca rangschikken? Als een horeca gelegenheid iedere gelegenheid is waar men alcoholische dranken gebruikt, moet ik tot de slotsom komen er bijna net zo veel cafe's als huizen zijn in Nederland. Voor zo ver ik weet zijn de indrinkketen inderdaad keten waar men de meegenomen biertjes verorbert net als thuis bij de buis. Hier wordt nl. ook stevig gedronken in sommige gevallen. Keten met bar emn tap c.q. verkooppunt o.k. dit ruikt naar horeca. Maar de caravan waar we samen komen voor vertrek naar de disco en de gezamelijk ingekocht drank eerst wegwerken. Hoe ik het ook eens ben met het indammen van het fenomeen "In drinken"of de weg via de horeca vergunningen en vestigingseisen tot het gewenste resultaat leiden. Ik betwijfel het, de ambtenaar zal op de wettelijke (on) mogelijkheid worden gewezen als hij optreedt tegen deze plaatsen van samenkomst. Ik vrees dat hier "Den Haag" weer eens onbezonnen reageert op een uit de hand gelopen gedogen".

Of registreer je om te kunnen reageren.