Home

Achtergrond

Grote zoekactie naar kind langs snelweg

De politie heeft gisteravond langs A1 bij het Gelderse Wilp urenlang een grote zoekactie gehouden naar een vermist kind.

Tientallen agenten en een helikopter zijn ingezet, meldde de politie vandaag. Het kind is uiteindelijk niet aangetroffen. Aanleiding voor de zoekactie waren automobilisten die meldden dat in de berm van de snelweg een jonge vrouw met een kind liep. Toen een automobilist stopte om hulp te bieden, was het kind verdwenen.

Volgens een politiewoordvoerder was het kind vermoedelijk niet ouder dan tien jaar. De vrouw was volgens de politie verward, sprak geen Nederlands en was niet in het bezit van een identiteitsbewijs. Ze is overgedragen aan de vreemdelingenpolitie en wordt vandaag opnieuw verhoord. Ook enkele automobilisten die de vrouw hadden gezien worden ondervraagd. Bij de zoekactie werd de rechterrijstrook van de A1 bij Wilp een aantal afgesloten.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.