Home

Achtergrond 182 x bekeken

Grote storing treft KNMI

Het weerinstituut KNMI in De Bilt kampt vanaf vanochtend met een grote computerstoring. De website van het KNMI is daardoor onbereikbaar en informatie kan niet naar afnemers worden verzonden.

Dat heeft een woordvoerder van het KNMI donderdag laten weten. Hij hoopt dat het probleem in de loop van de middag zal zijn verholpen.
De informatievoorziening voor het luchtverkeer ondervindt vooralsnog geen problemen, zei de woordvoerder. Het is onduidelijk hoe lang de storing, die in de nacht van woensdag op donderdag ontstond, gaat duren. ,,We werken met man en macht aan de oplossing van het probleem'', aldus de woordvoerder. De oorzaak is begonnen door problemen met de stroomvoorziening.
De website buienradar.nl, een commerciële weersite die gegevens van het KNMI betrekt, is overigens wel bereikbaar, maar eveneens niet actueel aangezien de radarbeelden momenteel niet kunnen worden bijgewerkt.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.