Home

Achtergrond 5 reacties

Grote bloemenhandelaar krijgt miljoenen terug van PT

Westland Bloemenexport in Honselersdijk krijgt een miljoenenbedrag een heffingen terug van het Productschap Tuinbouw (PT).

Dit volgt uit een uitspraak van het College van beroep voor het bedrijfsleven (CBB). Het CBB oordeelde met Westland Bloemenexport een aantal heffingen van het PT niet geldig kon zijn omdat de verordeningsbesluiten niet de handtekeningen van alle drie de verantwoordelijke ministers (LNV, EZ, Sociale zaken) droegen, net als eerder in een zaak van Dutch Wine Traders tegen het Productschap Wijn.

Het PT, dat heffingen over de jaren 1999 tot en met 2004 moet terugbetalen, legt de rekening neer bij het ministerie van LNV, omdat volgens haar op die plek de fout is gemaakt in de verordeningen.

Advocaat Katja Heede van De Ruiter De Wildt advocaten bevestigt dat het om een miljoenenbedrag gaat. Zij vertelt ook dat haar bureau nog een aantal vergelijkbare zaken heeft lopen. Ook bij andere advocatenbureau’s lopen nog zaken. Voor hen is het een race tegen de klok. Volgende week behandelt de Tweede Kamer een reparatiewet om de fouten in oude verordeningen te herstellen.

Tot deze wet is goedgekeurd door het parlement kunnen nog meer uitspraken van het CBB volgen. Daarmee kan de rekening voor de overheid fors oplopen. Na de reparatie van de wet blijft het ook de vraag of de nieuwe regels wel stand houden voor het CBB.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Jan Roovers

  Productschappen één grote graaiende organisatie die nu eindelijk de rekening krijgt gepresenteerd.
  Hulde aan de NVAF,
  Jan Roovers Anna Paulowna

 • no-profile-image

  Ard Andijvie

  Eindelijk wordt er een begin gemaakt om deze "fake organisaties" op hun plaats te zetten.
  En nu gelijk doorzetten en opruimen deze instanties die het graaien en naaien tot ultieme kunst hebben verheven..

 • no-profile-image

  weernink

  eindelijks word deze nutteloze instantie op haar plaats gezet

 • no-profile-image

  jeffrey

  hopelijk is dit het begin van het einde, weg met die Product schappen, geld verslindende organisaties zijn het, het wordt tijd dat dit wordt recht gezet

 • no-profile-image

  Frank H

  komen nu alle pt aan de beurt ??

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.