Home

Achtergrond

Groot protest tegen dolfijnenverblijf Aruba

Minstens 130 internationale organisaties hebben paginagroot in kranten op Aruba protest aangetekend tegen de komst van een dolfijnenverblijf daar.

Ze richten de oproep aan de Arubaanse premier Nelson Oduber. Onder de organisaties, die samen 15 miljoen leden hebben, bevinden zich de Nederlandse stichtingen Dolphinmotion en Een dier een vriend.

De Palm Tours, het grootste activiteitenbedrijf voor toeristen op Aruba, wordt overvallen door alle bezwaren tegen zijn plan. Om het protest kracht bij te zetten is nu zelfs Ric O'Barry naar het eiland gehaald, de beroemde dolfijnentrainer van de oude tv-serie Flipper. Hij is nu een fervent tegenstander van het in gevangenschap houden van deze dieren.

Volgens De Palm Tours zullen er voor het verblijf slechts dolfijnen gebruikt worden die niet zijn gevangen maar 'met hulp van mensen' zijn geboren. Ze zullen worden geholpen door de Dolphin Academy op Curaçao, dat daar vooral toeristen met dolfijnen in contact laat komen. De Palm Tours denkt dat een dolfijnenverblijf ook op Aruba een aanwinst is voor het toerisme en een goede manier om mensen respect te leren voor de natuur.

De meeste organisaties die protest aantekenen, zitten in de Verenigde Staten, waar de grootste groep toeristen voor Aruba vandaan komt. In de brief schrijven ze dat er grote schade ontstaat aan het positieve beeld dat daar heerst over Aruba als het dolfijnenverblijf er komt.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.