Home

Achtergrond

Groningen heeft nu ook zijn regiosoap

Ook Groningen heeft vanaf volgende maand zijn eigen regiosoap.

Op woensdag 14 november zendt regionale omroep RTV Noord de eerste aflevering uit van Boven Wotter, een twaalfdelige dramaserie die zich afspeelt in Blauwestad, de gemeente aan het kunstmatige meer tussen Winschoten, Scheemda en Reiderland. Dat meldt de website van RTV Noord.

De reeks verhaalt over een jonge boer die op het platteland in de omgeving van Blauwestad woont. Zijn vrouw heeft hem verlaten en woont met haar nieuwe liefde in Zoetermeer. Als deze nieuwe minnaar echter een baan in Groningen krijgt, zet dat de verhoudingen op scherp. Het scenario is van schrijver Jan Veldman, voor de regie tekende Harm-Ydo Hilberdink.

Regiosoaps zijn immens populair sinds het succes van Van Jonge Leu & Oale Groond van RTV Oost. Daarna volgden Omrop Fryslan met Baas Boppe Baas en Dankert & Dankert en de Limburgse zender L1 met de reeks De Hemelpaort. Ook Randstedelijke stations haakten inmiddels aan op de rage: RTV Utrecht kreeg dit najaar zijn Nachtegaal en Zonen en RTV Rijnmond bereidt Koning van de Maas voor.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.