Home

Achtergrond 380 x bekeken

Groenteteeltbedrijven stijgen in Hillenraad-100

Zonder uitzondering zijn alle zeven groenteteeltbedrijven die dit jaar in de Hillenraad-100 staan gestegen, zo bleek vrijdag tijdens het 'hortigala' in Haarlem.

Voor de derde keer op rij werd Dutch Flower Group gekozen tot nummer 1. Lans staat van de groep groentetelers het hoogst in de lijst, op plaats 25. Deze positie is niet alleen te danken aan de groei tot grootste glastuinbouwbedrijf van Nederland (ruim 52 hectare), maar ook aan het ondernemerschap en innovatiekracht van Cees en Leo van der Lans. Lans is, komend van plaats 74 in 2003, ook uitgeroepen tot de grootste klimmer in het vijfjarige bestaan van de Hillenraad-100.

Prominent (27) zit Lans op de hielen en Red Star Trading maakt een mooie jump van 68 naar 55, evenals Van Vliet Cherrytomaten (van 74 naar 66) en Grootscholte 4Evergreen (van 91 naar 84). Grote klimmers in de afgelopen vijf jaar zijn Agro Care (van 100 naar 62) en Enza Zaden (van 42 naar 14). Nieuw binnengekomen (op 92) is Royal Pride Holland, voorheen ‘Van den Ende/Van Kleef’.

Voor het eerst stelde Hillenraad een top 25 samen van de invloedrijkste mensen in de hortibusiness. Jacques Teelen van Flora-Holland staat nummer 1, net voor ex-minister Cees Veerman. Frank van Kleef (Royal Pride Holland) en Philip van Antwerpen (Agro Care) staan op 14 en 16. Thijs Jasperse van de verschillende afzetcollectieven staat op 24.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.