Home

Achtergrond 160 x bekeken

Greenspan: kans op recessie VS minder dan 50 procent

Het groeitempo van de Amerikaanse economie zwakt af, maar de kans op een economische recessie is minder dan 50 procent. Ook bedaart de onrust op de financiële markten en lijkt de situatie te normaliseren.

Dat zei de voormalige voorzitter van de Federal Reserve, Alan Greenspan, op CNN.

In het programma 'Late Edition with Wolf Blitzer' zei Greenspan dat Amerikanen voorzichtig moeten zijn wegens de onrust in de financiële wereld, maar dat ze niet nerveus hoeven te zijn, wat betreft de afzwakkende groei van de Amerikaanse economie. Ook is hij van mening dat het stelsel van Amerikaanse centrale banken en beleidsmakers weinig kunnen of moeten doen om een afkoelende economie tegen te gaan, vanwege de complexiteit en het herstellende vermogen van de Amerikaanse economie.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.