Home

Achtergrond

Greenpeace: stop kap oerbos voor Nederlandse kranten

Het maken van Nederlandse kranten kan ten koste gaan van Canadese oerbossen, waarschuwt Greenpeace.

De milieuorganisatie vindt dat de Nederlandse overheid ervoor moet zorgen dat voor deze Nederlandse import geen oerbos verdwijnt.

Volgens Greenpeace nemen de drie grootste Nederlandse krantenuitgevers PCM, Wegener en Telegraaf Media Group, papier af van Abitibi, de papierproducent die een conflict heeft met de inheemse bevolking over het gebruik van de bossen.

Jaarlijks zou er in Canada meer dan 700.000 hectare bos worden gekapt, een oppervlakte zo groot als Noord-Holland die verloren gaat als leefgebied voor wolf, lynx en kariboe. Abitibi levert volgens Greenpeace per jaar 26.000 ton krantenpapier aan Nederland.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.