Home

Achtergrond 175 x bekeken

Greenpeace blokkeert schip krantenpapier

Actievoerders van Greenpeace Nederland hebben zaterdagochtend in Terneuzen een vrachtschip met krantenpapier overvallen. Dat heeft de milieuorganisatie bekendgemaakt.

De activisten willen het 170 meter lange schip verhinderen zijn lading te lossen.

Het papier aan boord is afkomstig van het bedrijf Abitibi-Consolidated, dat zich volgens Greenpeace schuldig maakt aan grootschalige verwoesting in de Canadese oerbossen.Grote Nederlandse krantenuitgevers nemen papier af van Abitibi. Kranten als NRC, Telegraaf en Volkskrant kunnen volgens de milieuorganisatie gedrukt zijn op papier dat rechtstreeks uit de oerbossen afkomstig is. Greenpeace wil dat de regering ervoor zorgt dat er voor de Nederlandse import geen oerbos verdwijnt.

Met jaarlijks 26.000 ton krantenpapier is Abitibi de belangrijkste Canadese papierleverancier voor de grote Nederlandse krantenuitgevers PCM, Wegener en de Telegraaf Media Groep. Uit onderzoek van Greenpeace blijkt dat het papier van Abitibi voor meer dan negentig procent uit nieuwe houtvezels bestaat.

De drie uitgevers hebben Greenpeace te kennen gegeven niet te stoppen met het afnemen van papier van Abitibi.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.