Home

Achtergrond 465 x bekeken 1 reactie

Gratis spaarlampen voor minima Leeuwarden

Alle 6000 huishoudens met een minimum inkomen in Leeuwarden krijgen gratis spaarlampen.

Dat heeft de gemeente Leeuwarden vandaag bekendgemaakt. De gemeente wil de minima door het uitdelen van spaarlampen financieel helpen.

De lampen gaan langer mee en dus hoeven de Leeuwarders minder vaak nieuwe lampen te kopen. Ook is het stroomverbruik lager en dalen dus de energiekosten. De lampen worden vanaf februari verspreid. Het project kost bijna 400.000 euro. Leeuwarden telt in totaal 44.000 huishoudens.

Greenpeace juicht het initiatief toe en roept alle gemeenten op dit voorbeeld te volgen. Alle Nederlandse minima samen kunnen meer dan 7 miljoen spaarlampen indraaien, stelt Greenpeace. "Daarmee voorkomen ze jaarlijks de CO2-uitstoot vergelijkbaar met die van 300.000 auto's. Tegelijkertijd bespaart dit deze huishoudens zo'n 80 euro op jaarbasis aan stroomkosten. Winst voor de minima én het klimaat.''

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    ELLEN BOSGRAAF

    IK HEB NU N WW UITKERING EN WIL OOK GRAAG GRATIS SPAARLAMPEN
    tEL 058-8442356 OF 06-30389999

Of registreer je om te kunnen reageren.