Home

Achtergrond 176 x bekeken

Goede doelen geven meer geld uit aan doelstellingen

Goede doelen in Nederland gaven vorig jaar 1,56 miljard euro uit aan internationale hulp, welzijn en cultuur, gezondheid en natuur en milieu. In vergelijking met 2005 is dat een toename van 80 miljoen euro.

Dat bleek maandag uit het Nationale Goede Doelen Rapport 2007 van de VFI, de brancheorganisatie van landelijk wervende goede doelen. De meeste financiële steun ging uit naar internationale hulpverlening (742 miljoen euro), gevolgd door welzijn en cultuur (433 miljoen euro).

De totale inkomsten van goededoelenorganisaties, lid van de VFI, was in 2006 ongeveer 1,8 miljard euro. Dat is een afname van 1,7 procent (30 miljoen euro) ten opzichte van het jaar ervoor. Toen zorgde de tsunami eind 2004 ervoor dat mensen meer geld gaven aan goede doelen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.