Home

Achtergrond

Goed veilingjaar voor boomkwekerijproducten

Tot nu toe is 2007 een goed veilingjaar voor boomkwekerijproducten. Dat zegt Anja Verbist, productmanager tuinplanten bij FloraHolland.

„Het najaarsseizoen voor de boomkwekerijproducten gaat traditioneel van start na Plantarium. In eerste instantie kwam de najaarsafzet dit jaar goed op gang. Met name grotere productgroepen als Buxus en Skimmia hebben het de laatste tijd prima gedaan."

Verbist geeft wel aan dat er medio september bij diverse producten sprake was van een tijdelijke dip in de afzet. Een duidelijke verklaring hiervoor heeft zij niet. Over het algemeen is er dit jaar echter geen reden tot klagen, zowel wat klokverkoop als bemiddeling betreft. De gemiddelde prijzen liggen namelijk beduidend hoger dan vorig jaar: tot en met week 40 komt de gemiddelde prijs in de categorie tuinplanten uit op € 0,84 tegen € 0,73 in 2006.

Ook Jacco Kaarsemaker, productmanager tuinplanten bij de VBA, geeft aan dat de afzet van boomkwekerijproducten via de veilingen groeit. Zo noteerde de VBA tot en met week 40 van dit jaar een aanvoerstijging van 5 procent in de categorie tuinplanten.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.