Home

Achtergrond

Glaskracht doet voorstellen afschrijving kas

LTO Glaskracht Nederland en Plantum hebben in een brief aan de Tweede Kamer voorstellen gedaan voor een nieuwe regeling voor afschrijving van tuinbouwkassen.

De voorstellen vormen een alternatief voor de gunstige afschrijvingsregeling die in juli door Brussel werd geblokkeerd.

Volgens Glaskrachtvoorzitter Nico van Ruiten doen de partijen het voorstel de kas fiscaal los te koppelen van de ondergrond. “Daarmee blijft de afschrijvingscapaciteit behouden.” Ruimere mogelijkheden voor afschrijving drukken de belastingafdracht.

Glaskracht en Plantum kozen ervoor de fracties te benaderen met de voorstellen om het onderwerp nog in november op de begrotingsbehandeling te krijgen. Bij het ministerie van Financiën kregen beide partijen vooralsnog onvoldoende gehoor, stelt Van Ruiten. De partijen doen meerdere voorstellen voor een afschrijvingsregeling. “De politieke wil is er, We laten zien dat er ook meerdere oplossingsrichtingen zijn.”

Of registreer je om te kunnen reageren.