Home

Achtergrond

Gezamenlijk stookbeleid Regio Rivierenland

De negen gemeenten uit de Regio Rivierenland zetten hun gezamenlijke stookbeleid voort.

Dit is besloten na een positieve beoordeling van het beleid door boomkwekers en fruittelers in de regio. Vorig jaar gold in de gemeenten binnen de Regio Rivierenland voor het eerst een uniform stookbeleid. Boomkwekers en fruittelers zijn over het algemeen tevreden met de regeling. Vandaar dat het beleid met enkele kleine aanpassingen wordt voortgezet.

De Regio Rivierenland kent voor de periode van 1 november 2007 tot 1 juni 2008 een ontheffing voor het verbranden van resthout. Ook kan een ontheffing worden verleend voor het verbranden van snoeihout dat ontstaat bij het onderhoud van karakteristieke landschapselementen zoals wilgen en erfbeplanting. Ontheffing wordt alleen verleend wanneer er geen alternatieve verwerkingsmogelijkheden zijn.

Buiten de ontheffingsperiode is het verbranden van resthout verboden. Voor besmettelijk ziek hout gelden afwijkende afspraken om snel te kunnen handelen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.