Home

Achtergrond

Gevoeligheid voor stormschade is al getest

Goed en tijdig onderhoud van gebouwen voorkomt onheil. Dat is de eerste zin van de eerste opdracht. Zoals u in het introductiefilmpje hebt kunnen zien, hebben wij ons bedrijf in de loop der jaren uitgebreid, voornamelijk bij de stieren. De afgelopen jaren hebben wij drie hellingstallen gebouwd. Daarin worden onze stieren gehuisvest op stro. De hellingstallen zijn uitgevoerd in de vorm van openfront-stallen.

Stormschade

De inventarisatie op ons bedrijf met betrekking tot stormschade verliep voorspoedig. Doordat er veel nieuwe gebouwen staan daalt het risico op stormschade. Er staan natuurlijk niet enkel nieuwe gebouwen op ons bedrijf, we hebben ook 3 oudere bedrijfsgebouwen. Daaraan hebben wij recentelijk (niet langer dan 8 jaar geleden) onderhoud gepleegd. Op één van de bedrijfsgebouwen is een nieuwe kapconstructie geplaatst omdat de oude toe was aan vervanging.
Dit voorjaar werd de proef op de som genomen tijdens de voorjaarsstorm die ons land teisterde. De storm zorgde voor enorme ravages. Bij ons bleef de schade beperkt tot 4 licht-dakplaten van de schuren, en verder zijn er op de oudere gebouwen 30 dakpannen gesneuveld. Dit is het bewijs uit de praktijk dat de bedrijfsgebouwen weinig gevoelig zijn voor zwaar weer. Om te voorkomen dat de volgende keer weer licht-dakplaten van de schuren waaien zijn de nieuwe dakplaten beter bevestigd.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.