Home

Achtergrond 186 x bekeken

Gemeente werkt aan juiste vergunning kas

De gemeente Reimerswaal is een vergunningsprocedure begonnen om te zorgen dat een kas van tomatenkweker Agro Care niet langer 'illegaal' in de Bathpolder bij Rilland staat.

"Het gaat nergens over", aldus de reactie van wethouder Sinke in de PZC. De glastuinbouwbedrijven in de Bathpolder vallen in de regel onder de zogeheten Algemene Maatregel van Bestuur; voorschriften waaraan bedrijven die allemaal op dezelfde manier werken moeten voldoen. Staat een bedrijf echter op een afstand van minder dan 25 meter van een of meer woningen, dan is een milieuvergunning vereist.

Uit metingen is in maart vorig jaar gebleken dat de kas van Agro Care op 24,50 meter van een huis staat, en strikt genomen dus zonder de benodigde vergunning draait. "Om toch aan die 25 meter te komen had je dus een stuk van de kas of van het huis moeten afbreken", zegt wethouder Sinke.

"Dat doe je niet zo snel, dus hebben we Agro Care geadviseerd om te proberen de woning te kopen. Dat is uiteindelijk niet gelukt. Toen hebben wij als gemeente gezegd: dan gaan we het vergunningtraject in." Niet van harte, zegt Sinke. "Het is een berg werk en het kost veel geld."

De wethouder vindt niet dat er sprake is van onrechtmatigheid. "Het gaat om decimeters, dus persoonlijk vind ik dat het nergens over gaat. Als die kas bij wijze van spreken op 24,99 meter had gestaan, hadden we nóg die vergunning moeten afgeven."

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.