Home

Achtergrond 180 x bekeken

Gemeente staat sterk met dwangsom tegen Polen

De eigenaar van camping De Looi in Wellerlooi probeert via de Raad van State onder een dwangsom uit te komen opgelegd voor oneigenlijke bewoning van de camping door Polen.

De campingeigenaar (De Boers Onroerend Goed) trekt samen op met een werkgever van Poolse uitzendkrachten (Horizon Meat Services).

Beide partijen riskeren een dwangsom van 1500 euro per week als ze doorgaan met het op de camping huisvesten van Poolse arbeidskrachten. De gemeente Bergen vindt dat bewoning van de chalets op de camping door Polen in strijd is met de bestemming 'recreatieve doeleinden met verblijfsrecreatieve voorzieningen'.

De rechtbank in Roermond liet de dwangsom van de gemeente eerder al in stand. Het verweer van de campingeigenaar en de werkgever concentreert zich op het feit dat bewoning door buitenlandse werknemers niet expliciet is verboden. Dat is echter in een eerdere uitspraak van de Raad van State ook geen reden geweest voor het opheffen van de dwangsom.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.