Home

Achtergrond

Gekoeld fruit veiling Zuid-Limburg ontsnapt aan brand Gronsveld

De brand op het voormalige veilingterrein Gronsveld heeft geen consequenties voor fusieveiling Zuid-Limburg.

De veilingorganisatie uit Margraten koelt nog fruit op het oude terrein in Gronsveld, maar het koelhuis is aan de brand ontkomen, zegt directeur Michel Schrijnemakers. Het terrein is geen eigendom van de fusieveiling, maar veiling Zuid-Limburg huurt de gebouwen. Voor de veiling heeft de brand geen enkele consequentie, stelt hij. "De oude fusthallen zijn getroffen door de brand", stelt hij.

De gemeente Eijsden vreest verstopping van de riolering rond de donderdagavond afgebrande veiling in Gronsveld. Tijdens de brand liepen grote hoeveelheden door de hitte vloeibaar geworden hars de riolering in, die daar vervolgens is gestold. Dat meldde de brandweer vrijdag.

De gemeente laat een bedrijf onderzoeken hoe de staat van de riolering is. Een gespecialiseerd bedrijf is vrijdag bezig met het schoonmaken van de met asbest vervuilde omgeving van de veiling. Rond 11.00 uur vrijdag was de brand, die donderdag aan het begin van de avond uitbrak, geblust. Er bestaat nog instortingsgevaar. De recherche onderzoekt de oorzaak van de brand.

Of registreer je om te kunnen reageren.