Home

Achtergrond 164 x bekeken

Geen respijt voor Hirsi Ali

Ayaan Hirsi Ali moet haar beveiliging in de Verenigde Staten definitief zelf betalen.

De Tweede Kamer gunt haar geen extra tijd meer om een en ander te regelen op kosten van de Nederlandse Staat.

Een overgrote meerderheid verwierp vandaag een motie van GroenLinks waarin staat dat de Nederlandse regering de oud-politica nog een keer gedurende een 'redelijke termijn' zou moeten beveiligen in de VS. Ondertussen zou Hirsi Ali dan fondsen kunnen werven om haar eigen beveiliging te kunnen betalen.

De regeringspartijen CDA, PvdA en ChristenUnie en ook onder meer de SP, VVD, PVV en SGP voelen daar echter niets voor en vinden dat het mooi is geweest. Ze steunen het besluit van het kabinet om de bekostiging van de beveiliging in het buitenland te stoppen. Alleen D66 en PvdA-Kamerlid Paul Kalma steunden de motie van GroenLinks.

Hirsi Ali en haar advocate Britta Böhler zijn "zeer teleurgesteld'' in de Tweede Kamer, aldus Böhler. Ze overwegen juridische stappen. "We maken ons zorgen over de gevolgen die dit besluit in de nabije toekomst heeft voor de veiligheid van Ayaan. We gaan nu overleggen over de te nemen stappen. De kwestie aan de rechter voorleggen is zeker een van de mogelijkheden.''

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.