Home

Achtergrond 352 x bekeken 1 reactie

Geen overlast

Dit is Ellens antwoord op de vrijdagvraag

Zoals ik ook al in mijn weblog aangaf , kennen wij hier geen ‘last’ met omwonenden. Ik vind dat eigenlijk ook heel normaal. We kenden het in het veel dichtbevolktere St. Oedenrode ook niet.

Bijna al onze omwonenden (en die wonen op relatief grote afstand zijn akkerbouwers of veehouders. Verder geeft ons melkveebedrijf in onze ogen geen overlast. We kunnen al onze 100 ha bereiken zonder de openbare weg op te hoeven. Het ligt allemaal rondom het bedrijf. Er komt nauwelijks vrachtverkeer naar of van ons bedrijf en we hebben een geluidsarme melkinstallatie.
Daarnaast hebben we een goed contact hebben met onze buren en de bewoners van ‘ons dorpje’ Harpel. Je word hier meteen opgenomen en voelt je hier gewoon welkom.

Maar we kunnen het ook anders bekijken. Ik vind het een kwestie van tolerantie en acceptatie als je woont in een landbouwgebied. Je moet ervoor zorgen dat de burgers en buitenlui snappen wat je aan het doen bent. Dat gebeurt door goede voorlichting. Eigenlijk zou je moeten beginnen met de jeugd. Elke lagere school in Nederland op ‘werkbezoek’ of excursie laten gaan op de boerderij. Dan snappen kinderen dat onze producten eerste levensbehoeften zijn. Dan zien ze dat melk uit het uier van een koe komt en niet uit een pak uit de winkel. Ze zien dan dat aardappels groeien in de grond en appels aan een boom. En zo kunnen we nog heeel veel voorbeelden opnoemen.

We genieten elke dag, van dit gebied met zijn ruimte. Waar de mensen je de ruimte geven om samen als boeren, burgers en buitenlui te wonen en werken in dit mooie Westerwolde !

Eén reactie

  • no-profile-image

    arjan geerts

    ha die ellen
    een beter antwoord had je er niet van kunnen maken.

    groetjes arjan geerts (oud stagiare)

Of registreer je om te kunnen reageren.