Home

Achtergrond

Geen caravanstalling bij Boskoopse kweker

Een caravanstalling aan het Rijneveld in Boskoop om wat bij te verdienen naast de kwekerij is voor de gemeente geen optie.

De straat ligt in het boomteeltgebied en moet dan ook alleen voor de sierteelt beschikbaar zijn, zo redeneert de gemeente. Dit meldde het Algemeen Dagblad onlangs.

Kweker D.P. Kooij wil een buitenstalling voor caravans op zijn terrein maken. Wanneer hij met de kwekerij gaat stoppen, wil hij ook caravans in de vrijkomende gebouwen stallen. Met het stuk grond kan hij naar eigen zeggen niet veel anders doen.

"Zonder grote investeringen is dit land niet geschikt te maken voor containerteelt. Daarom daalt mijn omzet en dit wil ik compenseren met een caravanstalling," motiveert Kooij. Een opvolger voor zijn bedrijf heeft Kooij niet en verkopen is ook niet makkelijk. "Daarvoor is het terrein te klein."

Maar een caravanstalling past niet binnen het beleid van de gemeente en de provincie. "We moeten oppassen dat het landschap niet verrommelt, daarvoor zijn regels opgesteld aan initiatieven die geen relatie hebben met de boomteelt," aldus de gemeente.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.