Home

Achtergrond 1 reactie

Gedwongen ontslagen bij worstfabrikant Stegeman

Worstfabrikant Stegeman wil negentig van de ongeveer 750 banen bij het bedrijf schrappen.

Daarbij zullen gedwongen ontslagen niet voorkomen kunnen worden. Hoeveel mensen hun baan daadwerkelijk moeten inleveren is niet bekend. Het bedrijf praat met vakbonden over een oplossing.

Stegeman kampt met de prijzenoorlog in de supermarkten en overcapaciteit op de vleeswarenmarkt. "Om onze concurrentiepositie te bewaren zijn wij genoodzaakt de organisatie aan te passen'', aldus een woordvoerster maandag.

Er gaan volgens haar geen specifieke producten verdwijnen bij Stegeman. Wanneer de voorgenomen reorganisatie wordt doorgevoerd, wilde ze niet zeggen.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    f.huizingh

    Ben zeer ontdaan door dit bericht, ondanks het feit dat ik dit reeds 2 jaar voorzien heb. Moet vaststellen dat het management van dit bedrijf niet bij wille is om zich staande te houden zowel in de markt als tegenover het moederbedrijf Smithfield. Duidelijk mag zijn dat hier geen sprake is van een matige of slechte concurrentie positie (want men presteerd beter dan menig ander vleeswarenbedrijf) maar meer van een strategische keuze om met het west europesche deel van dit bedrijf een andere koers te gaan varen. Voorts denk ik dat hier meer sprake is van outsoursen, dus het indirecte personeel overdoen aan een derde partij die dan het werk doet, zoals schoonmaken e.d., zodat er vrijwel niemand in een eventueel sociaalplan terecht komt.

Of registreer je om te kunnen reageren.