Home

Achtergrond

GE schrapt 1400 banen door dalende verkoop gloeilampen

Het Amerikaanse industriële conglomeraat General Electric (GE) schrapt meer dan 1400 banen bij zijn verlichtingsactiviteiten wegens een scherp gedaalde vraag naar gewone gloeilampen.

Dat maakte het concern vandaag bekend. GE is concurrent van Philips op het gebied van verlichting.

Door de toenemende populariteit van meer energiezuinige spaarlampen is de verkoop van gloeilampen in de afgelopen vijf jaar sterk afgenomen. De banen verdwijnen bij fabrieken in de Verenigde Staten, Brazilië en Mexico. Eerder schrapte GE al 3000 banen bij zijn divisie voor consumentenproducten.

Het concern is de belangrijkste speler op de Amerikaanse verlichtingsmarkt, voor Philips en het lampenmerk Osram van Siemens. GE werd opgericht door Thomas Edison, die aan de wieg stond van de gloeilamp.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.