Home

Achtergrond

Fusie UWV en CWI kost 1500 banen

Uitkeringsinstantie UWV en het Centrum voor Werk en Inkomen (CWI) gaan fuseren.

Minister Piet Hein Donner van Sociale Zaken schat dat daardoor 1500 arbeidsplaatsen verdwijnen. Hij zei dat vandaag na afloop van de ministerraad.

Of er gedwongen ontslagen vallen, kon de minister nog niet beoordelen. De fusie moet ertoe leiden dat mensen beter aan werk worden geholpen. Het CWI begeleidt mensen naar een baan; het UWV verzorgt de uitkeringen. Begin 2009 wordt een gezamenlijke werkmaatschappij opgericht die de fusie gaat vormgeven.

Het UWV ziet de fusie als een logische vervolgstap op de samenwerking die al gaande was, aldus een woordvoerder. "Het allerbelangrijkste is de geïntegreerde dienstverlening verder uit te bouwen.''

Het UWV, dat in 2002 ontstond uit een fusie van zes instellingen, heeft al diverse reorganisaties achter de rug. De afgelopen jaren is het flink afgeslankt. In totaal moesten er ongeveer 9000 banen verdwijnen. Twee derde daarvan is inmiddels gerealiseerd.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.