Home

Achtergrond 187 x bekeken

Frisia wil meer zout winnen

Frisia wil graag zout winnen onder de Waddenzee. Kan dat niet, dan wil het bedrijf meer zout onder land winnen.

Dat heeft het in Harlingen gevestigde bedrijf vandaag laten weten. De zoutwinning is omstreden. De huidige winning onder land zou in het gebied tussen de Friese stadjes Harlingen en Franeker veel meer bodemdaling veroorzaken dan verwacht.

Zowel het Friese provinciebestuur als de gemeenten in noordwest-Friesland zien meer zoutwinning onder land niet zitten. Frisia heeft daarom een vergunning aangevraagd om onder de Waddenzee zout te mogen winnen. Het bedrijf onderzoekt of daar voldoende zit. Frisia heeft tot onvrede van de lokale en regionale politiek ook een vergunning aangevraagd voor meer zoutwinning onder land mocht winning onder de Waddenzee niet doorgaan.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.