Home

Achtergrond 308 x bekeken

Friese gemeente heeft genoeg van 'verpaarding'

De Friese gemeente Tytsjerksteradiel gaat paal en perk stellen aan de bouw van nieuwe paardenboxen, paardenbakken en maneges.

Volgens het college van burgemeester en wethouders lijdt de gemeente onder 'verpaarding' ofwel verrommeling van het landschap door de bouw van paardenpaciliteiten. Dat meldde Tytsjerksteradiel vandaag.

Het houden van paarden is de laatste jaren zowel professioneel als op hobbybasis enorm populair geworden. Zo worden vooral voormalige boerderijen opgekocht door paardenhouders. Om die bedrijven geschikt te maken voor paarden moet er echter vaak van alles worden bijgebouwd. De gemeente komt daarom met strenge regels om de 'verpaarding' van het landschap tegen te gaan.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.