Home

Achtergrond 227 x bekeken

Frankrijk wil bioareaal verdubbelen

De Franse minister van Landbouw, Barnier, wil het areaal biologische landbouw in Frankrijk de komende vijf jaar verdubbelen.

Hij heeft dan ook beloofd hiervoor flink in de buidel te tasten. Barnier heeft aangegeven de uitgaven voor onderzoek op het gebied van biologische landbouw te willen verdubbelen.

Ook de organisaties voor biologische landbouw en voedingsproducten krijgen 3 miljoen per jaar. Boeren die willen overstappen zullen, waar mogelijk, steun krijgen. Op dit moment importeert Frankrijk, net als Nederland, een groot deel van het biologisch voedsel.

De doelstelling van de Nederlands overheid op het gebied van biologische landbouw is al enkele jaren: 10 procent biologisch areaal in 2010. Op dit moment is het percentage 2,5 procent. In november wordt de nieuwe landbouwnota, met nieuwe doelstellingen, verwacht.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.