Home

Achtergrond 177 x bekeken

Foodsector stuwt omzet Nederlandse detailhandel

De omzet van de Nederlandse detailhandel is in augustus opnieuw toegenomen. Vooral supermarkten realiseerden een fors hogere omzet.

Dat heeft het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) donderdag bekendgemaakt.
Volgens het CBS is de hogere omzet vooral te danken aan een groter volume. De prijsstijgingen waren in augustus beperkt. De foodsector boekte de hoogste omzetgroei met een toename van 6,6 procent op jaarbasis. Deze stijging was vooral te danken aan de supermarkten waar de omzet met 7,2 procent omhoog ging.
De cijfers uit de foodsector zijn wel positief beïnvloed door een gunstiger samenstelling van het aantal koopdagen dan in augustus vorig jaar. Na correctie voor dit effect blijft een omzetgroei van ongeveer 4 procent over, aldus het CBS.
De omzet van de winkels in non-foodartikelen bleef in augustus nagenoeg gelijk in vergelijking met een jaar eerder. Een aantal branches, waaronder de textielsupermarkten en winkels in bovenkleding kampten met een omzetverlies.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.