Home

Achtergrond 452 x bekeken 1 reactie

Florina Sierplantenkwekerij failliet

De rechtbank van koophandel in Tongeren heeft, naar nu bekend is geworden, donderdag 27 september het faillissement uitgesproken over Florina 1 Sierplantenkwekerij N.V. in het Belgische As.

Het bedrijf kampte naar verluidt met zware financiële problemen en heeft zelf het faillissement aangevraagd. Curator Scheepers, die belast is met de zaak, praat over tientallen schuldeisers. "Afkomstig uit vele Europese landen dus ook uit Nederland." Het totale aantal schuldeisers en de hoeveelheid Nederlandse is hem vooralsnog onbekend.

Scheepers vertelt dat van de ruim 30 werknemers er slechts 5 zijn aangehouden voor het onderhoud van de nog aanwezige plantenvoorraad. Al het andere personeel is ontslagen. "Misschien dat ze bij overname weer terug in dienst komen." De curator is druk bezig met partijen die Florina eventueel willen overnemen. "Daaronder bevindt zich ook een Nederlands bedrijf." Voor het noemen van namen vindt hij het echter nog veel te vroeg.

In maart 2005 nam Florina 1 Sierplantenkwekerij N.V nog een nieuwe vestiging in gebruik. Naast een groot kweekoppervlak van ruim 20 hectare kwam er een 3 hectare grote cash and carry. Ook in die periode werd besloten de in de afgelopen 40 jaar opgedane kweekervaring te combineren met de kennis van twee uit de dienstverlening afkomstige managers. Klantgerichtheid binnen de groene sector moest daarbij het speerpunt worden.

Het tegenover de kwekerij gelegen maar zelfstandig opererend Tuincentrum Florina is niet betrokken bij het faillissement. Afgelopen weekend is daar onder veel belangstelling de kerstshow van start gegaan.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    hoveniersbedrijf roger engelen

    bij deze wil ik vragen of florina nog een doorstart maakt want we hebben altijd goede zaken gedaan als jullie een doorstart maken dan ben ik weer van de patry om te kopen

Of registreer je om te kunnen reageren.