Home

Achtergrond 292 x bekeken

FloraHolland tevreden over seizoen zomerbloemen

FloraHolland kijkt terug op een gunstig seizoen voor zomerbloemen. De prijzen waren gemiddeld beter dan andere jaren.

De weersomstandigheden deze zomer hielpen de kwekers van zomerbloemen een handje. Vooral het uitblijven van warm zomerweer zorgde er voor dat de vraag in stand bleef. Anderzijds veroorzaakte wind en regen in juli en augustus voor een getemperde aanvoer, wat ook een gemiddeld hoger prijsniveau mogelijk maakte.

Op Rijnsburg, de zomerbloemenvestiging van FloraHolland, werden tot nu toe zo'n 135 miljoen stelen zomerbloemen aangevoerd. Dat is vijf procent minder dan een jaar eerder. De omzet steeg toch van 19 naar 22 miljoen euro. Dat komt dus puur uit prijsverbetering voort.

Rijnsburg is ook tevreden over de ontwikkeling van het marktaandeel: die steeg volgens de veiling van 32 naar 35 procent.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.