Home

Achtergrond

Flinke verschuiving arealen Almería

Door de problemen met residu en de aangescherpte controles is het areaal paprika in Almería met ongeveer 1.500 hectare afgenomen, een afname van 20 procent.

De meeste schakelaars hadden er geen vertrouwen in dat zij met geïntegreerde bestrijding in paprika uit de voeten kunnen vanwege residu in de grond, verouderde kassen of de onbekendheid met de biologische bestrijding.

Het areaal tomaat neemt dit seizoen met ongeveer 500 hectare toe naar tussen 8.500 en 9.000 hectare. Cocktailtomaten en specialties blijven na jaren van groei min of meer stabiel vanwege de slechte prijzen van vorig seizoen. De grootste toename wordt verwacht in losse tomaten.

Het courgette-areaal neemt ongeveer 10 procent toe naar bijna 6.000 hectare. Voor komkommer wordt een toename van 5 tot 10 procent (150-300 hectare) aangehouden. Het aubergine-areaal is maar licht toegenomen, aldus zaadfirma’s in de regio.

Volgende week staat www.weekbladgroentenenfruit.nl voor een groot deel in het teken van het bezoek dat redacteuren Jacco Strating en Ton van Leeuwen brengen aan de Spaanse tuinbouw. De reis is te volgen via o.a. weblogs en foto- en filmreportages op de website en de nieuwsbrief. Lees nu al de eerste weblog en stel uw vragen over de Spaanse tuinbouw.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.