Home

Achtergrond

Flexibeler uitrijverbod mest

Staatssecretaris Van Geel van Milieu wil onderzoeken of het uitrijverbod van mest flexibeler kan worden gehanteerd. Dat schrijft hij in een brief aan de Tweede Kamer in een reactie op adviezen van de Technische Commissie Bodembescherming (TCB).

Dit onderzoek dient ter voorbereiding voor een nieuw actieprogramma voor de periode na 2009. Volgens Van Geel moet het mogelijk zijn boeren meer ruimte te bieden om hun bedrijfsvoering aan bijzondere omstandigheden aan te passen. Voorwaarde daarvoor is wel dat bedrijven meer opslagcapaciteit voor mest creëren.

De TCB liet zich kritisch uit over het feit dat minister Veerman van Landbouw en staatssecretaris van Geel in september boeren vanwege de bijzondere weersomstandigheden uitstel verleenden voor het uitrijverbod voor dierlijke mest. Volgens de Commissie zijn er wel vaker grillige weerpatronen. Boeren zouden daarop moeten anticiperen door eerder in het seizoen mest uit te rijden en hun opslagcapaciteit te vergroten. .

Meer informatie Brief Van Geel aan Tweede Kamer

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.