Home

Achtergrond 190 x bekeken

FNV wil onderzoek uitvoering pensioenregelingen

FNV Bondgenoten heeft De Nederlandsche Bank (DNB) gevraagd een grootschalig onderzoek te doen naar de uitvoering van pensioenen bij Nationale Nederlanden (NN) en andere commerciële verzekeraars.

Bij NN vertoont de administratie "zeer ernstige mankementen'', zo schrijft de bond in een brief aan de DNB. Die tekortkomingen kwamen aan het licht bij de overdracht van door NN uitgevoerde pensioenregelingen aan de Stichting Pensioenfonds Metaal en Techniek. In de overgedragen administratie ontbraken in 30 procent van de gevallen de sofinummers en in 60 procent de data waarop mensen in of uit dienst waren getreden.

Volgens een woordvoerder van NN speelden die problemen bij een test ter voorbereiding op de overdracht. Die test was juist bedoeld om na te gaan of de juiste en volledige gegevens werden overgedragen. De problemen zijn opgelost en de volledige bestanden zijn inmiddels overgedragen, aldus de zegsman.

In de brief aan de DNB wijst de bond er ook op dat zijn klachten heeft gehad dat veel werknemers jaren lang geen pensioenoverzichten hebben ontvangen. Ook over andere commerciële verzekeraars krijgt de bond klachten over de uitvoering van de pensioenregelingen, aldus de brief. De DNB bevestigt de brief te hebben ontvangen, maar doet verder geen mededelingen.

Hoofdbestuurder Willem Noordman van FNV Bondgenoten sluit niet uit dat de slordige administratie gevolgen heeft voor betrokkenen. "Mensen vertrouwen erop dat met de juiste gegevens wordt gewerkt. Kloppen die niet, dan kan het verkeerd gaan'', aldus Noordman. De woordvoerder van NN benadrukt dat niemand nadeel ondervindt.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.