Home

Achtergrond

Extra onderzoek naar kelkrot

Afgelopen zomer hebben auberginetelers weinig problemen gehad met de kelk van de vruchten. Echter nu de herfst zich opdringt, duiken er weer gevallen van kelkrot op.

Hierbij zijn grote verschillen tussen de bedrijven en geteelde rassen. Hoe deze verschillen ontstaan wordt onderzocht in de komende periode.

In de maand oktober wordt nog wat extra onderzoek gedaan naar de ooorzaken van vruchtrot. Gekeken word dan naar het verschil in hoofd- en micro-voedingselementen tussen aubergines van slechte kwaliteit en goede kwaliteit.

Tevens worden dan enkele bedrijven van zowel goede en slechte kwaliteit bezocht door een drietal personen bestaande uit twee auberginevoorlichters en een aubergineteler. Hiervoor is gekozen om eventuele verschillen boven water te halen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.